duminică, 30 decembrie 2012

Ghimbirul, un aliat de nădejde al sănătăţii


            Ghimbirul este o plantă aromatică în formă de rădăcină, având un aspect particular şi gust picant. Această rădăcină miraculoasă este un puternic încălzitor al corpului şi aduce o mulţime de beneficii sănătăţii noastre.
            Folosit de asiatici chiar din vremuri străvechi, recunoscut pentru efectele sale rapide asupra afecţiunilor digestive şi reumatice, în prezent ghimbirul este studiat de mulţi medici europeni şi americani datorită efectelor sale puternice inclusiv asupra prevenirii şi tratării cancerului.
            Gingerolul, un compus esenţial al ghimbirului, a fost studiat cu succes de către cercetătorii de la Universitatea din Minnesotta care au descoperit faptul că gingerolul poate constitui un factor activ de luptă împotriva celulelor cancerigene din organismul uman. Ghimbirul este folosit cu succes în tratarea cancerului de prostată, de stomac şi de colon. De asemenea, cercetătorii din cadrul Universităţii din Michigan au descoperit că utilizarea ghimbirului sub formă de pudră induce moartea celulelor degenerative în cazul cancerului ovarian.
Ghimbirul este un aliat foarte valoros pentru sănătatea noastră dar mai ales utilizarea lui în sezonul rece poate fi folosit cu succes pentru prevenirea sau tratarea răcelilor.
Printre efectele notabile ale ghimbirului asupra organismului nostru menţionăm:
- este un antifebril puternic;
- are efecte puternic analgezice;
- are acţiune expectorantă, fiind foarte benefic în bronşită, tuse sau iritaţii ale gâtului;
- are efecte terapeutice foarte bune în ulcer;
- tratează indigestia;
- arde grasimile, stimulând metabolismul;
- conţine melatonină, care reglează ritmurile circadiene ale organismului şi stimulează astfel activitatea corpului si somnul;
- combate răul de mişcare, înlătură greaţa, ameţelile sau vertijurile;
- combate migrenele.
Ghimbirul este un vasodilatator puternic, imunostimulator, antioxidant şi stimulent al sistemului digestiv datorită creşterii secreţiei de mucus protector de la nivelul mucoasei gastrice.
Cum să utilizăm ghimbirul: se poate consuma crud, tăiat în bucăţele mici, se poate adăuga ras fin în salate, în limonade (preparate preferabil cu miere) sau ca ceai proaspăt pregătit din 3-4  feliuțe pentru o cană, infuzate în apă fierbinte. În acest caz, calitatea concentrației de infuzie a ceaiului de ghimbir este direct proporțională cu timpul în care este lăsată infuzia.

Polenul crud, unul dintre cele mai valoroase daruri ale naturii


Albert Einstein: "Dacă albina ar dispărea de pe suprafaţa globului, omul ar mai avea doar patru ani de trăit".

 

Polenul un miracol al naturii, adunat din 300 de flori


Polenul este o pulbere fină, divers colorată în nuanţe de galben, portocaliu sau maro-roşcat, constituit din grăuncioare microscopice pe care albina le culege din flori, iar pentru a forma o singură granulă de polen, o albină trebuie să viziteze în medie 300 de flori.
Polenul este considerat de cercetători în domeniu din lumea întreagă unul dintre cele mai pure alimente, pentru că plantele care se hrănesc cu apă şi lumină condensează această energie, oferind-o înapoi naturii.
Polenul este unul dintre cele mai vechi suplimente alimentare folosite de om, fiind utilizat încă din antichitate de către egipteni şi chinezi, ca medicament natural şi factor de întinerire a organismului.

 

De ce este recomandat să alegem polenul în stare crudă?


Nimeni nu contestă beneficiile pe care le aduce polenul uscat, însă cele mai recente studii din domeniul apifitoterapiei au evidenţiat faptul că atunci când polenul este uscat la căldură, se distrug lactobacilii, bifidobacilii, drojdiile conţinute în el precum şi o mare parte din vitamine, enzime, pro-enzime, reducându-se foarte mult efectele benefice ale polenului. Prin acţiunea de uscare a polenului, lactobacilii care ajută la purificarea, protejarea şi regenerarea florei intestinale sunt distruşi. Din acest motiv, polenul crud este o alegere mai bună şi mult mai eficientă în tratarea afecţiunilor din sfera colonului şi a tranzitului intestinal, iar calitatea lui în acest sens este incontestabilă. Mergând cu comparaţia până la ele­mente microscopice, toate înclină balanţa în favoarea polenului crud. Polenul crud conţine o mare varietate de vitamine, enzime, microelemente care sunt dificil de găsit într-un alt produs natural.

 

Un experiment de succes cu polen crud


În luna martie a anului 1992, Patrice Percie du Sert, un pasionat inginer agricol şi apicultor francez, era într-o stare foarte alterată de sănătate, din cauza muncii extenuante. Fiind la începutul primăverii, iar albinele tocmai începuseră recoltarea polenului, atras de coloritul plăcut şi de prospeţimea grăuncioarelor de polen, Patrice Percie a început să consume polen în stare crudă, iar după numai o săptămână se simţea mult mai bine. A făcut trei cure succesive de polen crud, iar apoi a testat această cură şi pe apropiaţii săi. A remarcat îmbunătăţiri remarcabile a stării de sănătate şi tonusului psihic a tuturor celor care experimentaseră aceste cure cu polen crud. Din acel moment, Patrice Percie du Sert, supranumit în prezent în mod sugestiv “tatăl polenului crud” a început un vast studiu de cercetarea a polenului şi a ajuns să coordoneze un întreg laborator de cercetare în acest domeniu. După 14 ani de cercetări intense şi remarcabile, a publicat cartea numită "Ces pollens qui nous soignent” (trad. "Aceste polenuri care ne vindecă”), care a înregistrat un mare suces şi a fost publicată chiar în mai multe ediţii. 

Polenul crud, un aliment natural complet


În polenul crud se găsesc practic toate elementele chimice care constituie corpul omenesc.
http://natura-vie.com/magazin/8-produse-apicole
Polenul şi mierea sunt singurele resurse alimenatre care conţin 22 de nutrienţi. În polenul crud se regăsesc toţi micronutrienţii atât de importanţi pentru sănătatea noastră care lipsesc din alimentele moderne rafinate şi supraprocesate. Polenul crud este un veritabil aliment echilibrant, dinamizator şi revitalizant al organismului uman.
Polenul crud este în sine, o generoasă ofertă de vitamine, atât liposolubile A (şi provitamina A), D, E, F, cât şi hidrosolubile C, P (rutin), acid folic, B1, B2, B3 (PP), B5, B6, B8 (H), conţinând atât macroelemente minerale Ca, Mg, P, K, Na cât şi microelemente Cu, Fe, Mn, Ni, S, Se, Si, Zn, B, Co, Cr, I, Mo. 

Seleniul din polenul crud – antioxidant, detoxifiant, anticanceros şi antitumoral


Polenul crud reprezintă una din cele mai bogate surse cunoscute de seleniu. Seleniul este un antioxidant puter­nic, lucru cunoscut deja de multă vreme, iar după nuca de Brazilia, polenul este creditat ca a doua sursă naturală de seleniu.
 Seleniul este esenţial în procesul de eliminare a metalelor grele din organism şi în general, pentru detoxifierea organismului. Datorită efectelor sinergice ale diferiţilor factori antioxidanţi şi de eliminare a elementelor toxice din organism, polenul crud este un aliat preţios în purificarea şi întărirea organismului, asigurând un metabolism celular sănătos.
Este recunoscut faptul că antioxidanţii au un rol important în prevenţia şi tratarea cancerelor.  Antioxidante puternice, vitaminele A şi E, se găsesc în mari cantităţi în polen. De asemenea, flavonoidele din compoziţia polenului crud oferă o intensă acţiune antioxidantă. Polenul crud este un ajutor preţios în chimioterapie şi radioterapie, şi ajută de asemenea în combaterea efectelor secundare ale chimioterapiei si ale iradierilor.
În cazul pacienţilor care prezintă tumori, polenul crud în combinaţie cu propolisul, lăptişorul de matcă şi zeolitul aduce un suport maxim nutritiv de micronutrienţi extrem de necesari în cazul unei boli atât de dificile. O întrebare frecventă este dacă hrănind organismul, polenul nu hrăneşte cumva şi tumorile. Raspunsul este un nu clar: polenul nu hrăneşte tumora, la fel cum nici un alt aliment viu şi sănătos nu face acest lucru. Doar alimentele rafinate, procesate şi cu aditivi chimici sunt surse de producere şi de întreţinere a tumorilor.


Polenul crud şi longevitatea


Substanţele antioxidante, prezente din belşug în polenul crud, precum şi flavonoidele conţinute de acesta sunt o sursă redutabilă contra îmbătrânirii şi uzurii premature a organismului. Polenul crud este un puternic detoxifiant natural al organismului, iar consumul său sistematic permite evitarea îmbătrânirii premature, contribuind astfel la menţinerea longevităţii.
http://natura-vie.com/magazin/8-produse-apicole
Conform doctorului G. Liebold, din Karlsruhe, Germania, "Polenul crud constituie o profilaxie excelentă şi un tratament terapeutic împotriva tuturor simptomele de îmbătrânire prematură. Polenul crud ar trebui să fie considerat un tratament geriatric universal sub forma unui remediu natural.”
Profesor dr. Nicolai Tsitsin, un biolog şi botanist renumit de la Institutul de Longevitate, a întreprins un studiu ştiinţific asupra peste 200 de apicultori din Georgia care aveau peste 125 de ani, iar acest lucru uimitor se datora consumului zilnic de miere şi polen, dar mai ales de polen. El a concluzionat în urma acestui studiu următoarele: “Consumat în mod regulat şi în cantitate suficientă, polenul crud de albine poate prelungi viaţa omului cu mulţi ani.”

Alte efecte şi beneficii miraculoase ale folosirii polenului crud


Polenul crud acţionează ca un adevărat medicament natural împotriva următoarelor afecţiuni:
-    reglator perfect al funcţiilor digestive;
-   are un puternic efect stimulent, tonic, antiseptic şi antibiotic puternic;
- îmbunătăţeşte considerabil activitatea creierului, fiind foarte util pentru persoanele care desfăşoară o muncă intelectuală, crescând capacitatea de concentrare şi eliminând oboseala cronică;
- combate stările de slăbiciune şi anemiile;
- stimulează creşterea armonioasă în cazul copiilor;
- combate eficient nevrozele, stresul, surmenajul, neurastenia şi depresiile;
- este un foarte bun întăritor al inimii şi este foarte eficient în majoritatea bolilor circulatorii;
- ajută la dizolvarea calculilor biliari;
- este foarte indicat în afecţiunile aparatului respirator – bronşite, tuse, gripă;
- ajută foarte mult la refacerea florei intestinale, fiind un minunat probiotic vegetal.

Administrarea polenului crud

        

Polenul crud se poate lua constant, chiar pe întreaga durată a vieţii, deoarece nu prezintă efecte adverse.

Atunci când se administrează pentru prima dată granule de polen crud, este recomandat să se înceapă cu o linguriţă de polen, care se ia preferabil dimineaţa pe stomacul gol, doza crescând treptat până la o lingură, pe parcursul a două săptămâni.
Daca este consumat simplu sau doar amestecat cu miere, tubul digestiv nu reuşeşte să absoarbă întregul conţinut nutritiv al polenului iar o bună parte din aceşti nutrienţi este eliminată. În schimb, daca este dizolvat, cu 15-20 minute înainte de administrare, el se va absorbi în organism în proporţie de 100%. Se poate dizolva foarte bine în apa cu suc proaspăt de lămâie, sucuri proaspăt stoarse din fructe sau legume, iaurt, kefir, sana sau borş.
Pentru a urma o cură terepeutică cu polen crud, este indicat ca persoanele care se confruntă cu anumite probleme de sănătate să ceară sfatul unui medic apifitoterapeut.

Cum se păstrează polenul crud?


Congelarea este modul ideal de păstrare a calităţilor nutriţionale excepţionale ale polenului crud. Comparativ cu polenul apicol uscat sau orice alt supliment alimentar procesat, polenul crud congelat este un adevărat aliment viu, plin de enzime şi bacterii prietenoase pentru organismul uman. Odată decongelat, polenulcrud se poate păstra în frigider, preferabil în borcane de sticlă cu capac. În frigider poate fi păstrat în condiţii optime timp de 2 săptămâni.

Studiul China – un studiu revoluţionar asupra sănătăţii si a cancerului


Lucrarea “StudiulChina”, efectuată de dr. T. ColinCampbell şi publicată în anul 2004 în Statele Unite, este considerată la ora actuală drept “cel mai complet studiu despre nutriţie realizat vreodată, cu implicaţii extraordinare asupra dietei, pierderii în greutate şi sănătăţii pe termen lung”.
New York Times, prestigioasa publicaţie americană, publica la apariţia sa aceste rânduri: “Descoperirile din cel mai cuprinzător studiu efectuat vreodată pe tema corelaţiei dintre dietă şi riscul de apariţie a bolilor pun sub semnul întrebării dogmele alimentare”.
David Klein, editor la revista Living Nutrition Magazine o recomandă astfel: “StudiulChina este cea mai importantă carte pe tema alimentaţiei şi sănătăţii publicată în ultimii 75 de ani. Orice om ar trebui s-o citească, iar cartea ar trebui predată în cadrul programelor de nutriţie din universităţi. Lectura ei este uimitoare. Ştiinţa nu lasă loc de îndoieli. Integritatea şi angajamentul doctorului Campbell faţă de o educaţie nutriţională corectă transpar din întreaga carte”.

Cine este autorul cărţii “Studiul China”?

Dr. T Colin Campbell, supranumit şi “Einstein al nutriţiei este considerat în prezent un gigant al nutriţiei şi a scris această carte dupa cercetări de zeci de ani în domeniul nutriţiei. El este un cercetător ştiinţific de reputaţie internaţională, profesor la catedra de biochimie şi nutriţie a Universitătii din Virginia. Lucrarea sa Studiul Chinareuneşte zeci de cercetări ştiinţifice desfăşurate, timp de aproximativ 27 de ani, sub patronajul Institutului National pentru Sănătate din SUA şi al Institutului American pentru Cercetarea Cancerului, care au finanţat aceste cercetări.

Studiul Chinaşi remediile împotriva bolilor civilizaţiei moderne

În cadrul acestei lucrări, autorul demonstrează existenţa unei relaţii evidente între modul în care ne hrănim şi apariţia bolilor, mai ales a bolilor degenerative precum cancerul, diabetul, bolile cardiace, bolile autoimune sau afecţiunile neuropsihice.  Chiar în perioada în care dr. Campbel îşi începuse studiile privind corelaţia dintre alimentaţie şi apariţia cancerului, mama soţiei sale a murit de cancer de colon, la vârsta de doar 51 de ani. Marcat de acest caz, savantul american a luat hotărârea decisivă a carierei sale: "Voi întreprinde tot ce va fi necesar pentru a înţelege mai bine această boala îngrozitoare... cancerul".

De ce China?

Chou EnLia, Primul ministru al Republicii Populare Chineze, a fost spitalizat în anul 1974, având cancer al vezicii urinare, o boala teribilă. La cererea sa, înainte de a muri, a fost conceput un vast studiu naţional despre cancer numit ulterior “Atlasul Cancerului din China”, atlas care cuprindea rata mortalităţii cauzate de boli diferite, dintre care douăsprezece tipuri de cancer. Au fost analizate cazurile a peste 880 milioane de chinezi, din 24.000 de districte din China. În cadrul acestui studiu uriaş au contribuit aproximativ 650.000 de lucrători sanitari, iar rezultatul a fost un grandios atlas color, care prezenta diferenţiat zonele în care cancerul era frecvent întâlnit, în comparaţie cu zonele unde cancerul era aproape inexistent.
La începutul anilor '80, cand acest atlas a fost descoperit de cercetătorii americani, aceştia au intuit că descoperiseră cea mai vastă cercetare biomedicală din lume, o veritabilă comoară medicală a umanităţii. Faptul surprinzător şi motivant în cercetările savanţilor americani a fost înregistrarea variaţiilor geografice foarte mari ale ratei cancerului, întrebare la care şi-au dorit să afle un răspuns plauzibil.

Concluzii ştiinţifice uimitoare

Concluziile ulterioare la care s-a ajuns au avut un impact puternic pentru cercetarea medicală din domeniul nutriţiei. S-a evidenţiat astfel că în zonele în care cancerul era cel mai puţin întâlnit, consumul alimentelor de origine animală era foarte redus (mai multe fibre, cereale şi proteine vegetale) comparativ cu zonele unde rata cancerului era mult ridicată iar consumul de grăsimi, mai ales de grăsimi animale, era debordant. Concluzia acestora a fost foarte clară: dezvoltarea tumorilor canceroase este intim influenţată de cantitatea de alimente de origine animală pe care le consumăm.
În consecinţă, cancerul, această maladie teribilă a societăţii moderne, ar putea fi prevenit şi controlat prin reducerea aportului de proteine animale (carne, lapte, ouă şi grăsimi), care îl determină să avanseze şi prin creşterea aportului de alimente anti-cancerigene (legume şi fructe proaspete, seminţe, hrană cât mai vie şi cât mai puţin procesată termic, fără aditivi şi coloranţi alimentari).
Aceste cercetări ştiinţifice la care a participat dr. T. Colin Campbell au constituit şi pentru el însuşi o transformare radicală a dietei şi implicit a stilului de viaţă.
Iată ce declară savantul în acest sens: "Cu 15 ani în urmă am încetat să mai mănânc carne şi aproape orice fel de aliment de origine animală, inclusiv (cu rare ocazii) produse lactate. Colesterolul meu a scăzut şi chiar dacă am îmbătrânit, ma simt foarte bine fizic şi am cu 20 kg mai puţin ca la 30 de ani. De la un băieţandru care bea 2 l de lapte pe zi, iar apoi un tânăr intelectual care îşi bătea joc de vegetarieni, am făcut o cotitură decisivă în viaţa mea. Azi mănânc doar legume şi fructe".


Cartea Studiul China poate fi achizitionata de AICI  

vineri, 21 decembrie 2012

Citricele: izvor de sănătate şi bună-dispoziţie





Celebrul medic oftalmolog american, Dr. Steven G. Pratt, în lucrarea sa intitulată “SuperAlimenteRx” afirmă: “Organismul uman nu poate produce vitamina C. Aceasta este hidrosolubilă şi nu este reţinută de corp. De aceea organismul are nevoie de o aprovizionare permanentă pentru a păstra o concentraţie adecvată la nivel celular şi sanguin. Vitamina C, împreună cu alţi nutrienţi importanţi conţinuţi de citrice, joacă un rol important în reducerea riscului de apariţie a bolilor cronice. Un nivel scăzut de vitamina C a fost asociat cu creşterea mortalităţii, cu precădere din cauza cancerului şi a afecţiunilor cardiovasculare. 
De asemeni există o legătură între o cantitate scăzută de vitamina C în organism şi cancerul gastric, oral şi esofagian.


  Citricele – veritabile remedii anticancer



Ultimele cercetări privind dieta mediteraneană care include un consum mare de citrice, este asociată unui risc scăzut de apariţie a cancerului de sân, pulmonar, pancreatic, de colon, de rect şi de col uterin. S-a demonstrat că toate citricele conţin numeroşi agenţi anticancerigeni – poate mai mult decât orice alt aliment.


Puterea flavonoidelor din citrice este uimitoare. Ele sunt antioxidante şi antimutagenice. Aceasta reprezintă proprietatea de prevenire a apariţiei mutaţiilor la nivel celular şi implicit de prevenire a apariţiei cancerului sau a altor afecţiuni cronice. Acest lucru uimitor se datorează puterii miraculoase a flavonoidelor de absorbţie a razelor ultraviolete, de protecţie a ADN-ului şi de capacitatea de a interacţiona cu carcinogenii.


Citricele – un puternic detoxifiant natural şi factor alcalinizant al organismului



Steve Meyerowitz, un naturopat foarte cunoscut din Statele Unite, afirmă în cartea sa “Posturi cu sucuri naturale şi detoxifierea”: “Majoritatea fructelor, în special citricele sunt solvenţi puternici. Conţinutul lor bogat în apă spală tractul digestiv, rinichii şi purifică fluxul sanguin. Lămâia este cel mai puternic solvent, urmat de lămâia verde, ananasul şi grapefruitul. Toate au un efect detoxifiant asupra ficatului şi a vezicii biliare.“



Dr. Robert O. Young, microbiolog şi nutriţionist, faimos pentru cercetările sale privind alimentaţia alcalină a concluzionat cu argumente solide că echilibrarea pH-ului din organism poate face adevărate minuni pentru sănătate. „ ...grapefruitul, lămâia, lămâia lime sunt fructe alcaline, miraculoase în acest sens, deşi multă vreme au fost considerate acide datorită acidului citric din compoziţie. Însă ele au un conţinut redus de zaharuri şi multe săruri de potasiu în compoziţie, ceea ce le face alcaline.” 

Citricele – sursă naturală de energie şi bună-dispoziţie


Citricele au de asemenea un efect puternic asupra sistemului nervos, atenuând fluctuaţiile dispoziţiilor psihice şi mentale şi de asemenea ajutând la eliminarea stărilor depresive şi a anxietăţii.

Acidul folic (vitamina B9) conţinut de citrice contribuie la formarea de celule sănătoase şi joacă un rol foarte important în prevenirea anomaliilor sistemului nervos. Acidul folic, este de asemenea cel care reglează eliberarea de serotonină (hormonul bunei-dispoziţii) în organism.

Lămâia


Lămâia este un fruct cu virtuţi surprinzătoare. S-a constat că lămâia distruge celulele canceroase. Mulţi cercetători au constatat efectul de reducere rapidă a chisturilor şi tumorilor prin consumul sucului proapăt de lămâie. Unele studii afirmă că lămâia este de mare utilitate în toate tipurile de cancer, dar mai ales în cancerul de colon, cancerul de sân, în cancerul de prostată si de asemeni în cancerul de plămân și de pancreas.


-          sporeşte rezistenţa organismului în faţa infecţiilor


-          contribuie la menţinerea sănătăţii inimii, nervilor şi ţesutului muscular


-          este un agent antimicrobian cu spectru larg, eficient în infecţiile bacteriene şi cu ciuperci


-          are efect diuretic,  permiţând curăţirea vezicii şi a căilor urinare. Prin proprietăţile ei antiacide reduce riscul de litiază renală.


-          regularizează tensiunea arterială crescută


-          prevenirea şi combaterea obezităţii prin intensificarea arderilor la nivel celular


-          are efect antioxidant prin neutralizarea radicalilor liberi


-          contribuie la vindecarea rănilor


Pentru detoxifierea organismului, este recomandat să consumaţi dimineaţa un pahar cu apă caldă în care adăugaţi sucul de la o lămâie, aceasta ajutând la intensificarea activităţii tubului digestiv şi a arderilor celulare.


Lămâia este un preţios aliment antidepresiv, combate stress-ul şi bolile nervoase. Consumată în mod regulat, reduce considerabil stările de anxietate, retrezește buna dispoziție şi optimismul.

Grapefruitul


Grapefruitul este un detoxifiant puternic care ajută organismul să scape de microbii dăunători şi contribuie la întărirea sistemului imunitar împotriva altor atacuri. De asemenea, grapefruitul stimulează refacerea ţesuturilor şi împiedică dezvoltarea tumorilor.


Grapefruitul este un detoxifiant natural care acţionează asupra sistemului digestiv şi a ficatului. Acţiunea sa de detoxifiere se combină în mod armonios cu un efect puternic de oprire a dezvoltării bacteriilor, ciupercilor, paraziţilor şi virusurilor. Grapefruitul mai conţine substanţe fitochimice protectoare care îmbunătăţesc imunitatea şi stimulează vindecarea rănilor.

-          benefic pentru stările de imunodeficienţă


-          adjuvant în răceală şi gripă


-          util în prevenirea şi tratamentul bolilor de inimă şi arteriale şi al pietrelor la vezica biliară


-          stimulează digestia şi eliminarea reziduurilor


-          împiedică formarea pietrelor de oxalat de calciu în rinichi


-          stimulează metabolismul grăsimilor


-          scade nivelul de colesterol din sânge


Extractul din sâmburi de grapefruit este un agent activ antimicrobian natural, cu o sferă largă de acţiune împotriva streptococilor, stafilococilor, salmonellei, microbacteriilor şi a altor agenţi patogeni.


Grapefruitul este un excelent remediu antistres şi este un ingredient cheie al producţiei de serotonină, care este cunoscută ca fiind „hormonul fericirii”


Precauţie: Sucul de grapefruit creşte disponibilitatea unor medicamente. Dacă luaţi medicamente pe cale orală, consultaţi-vă medicul pentru a vă asigura că nu interferează cu acestea.


Portocala


Conţinutul bogat de vitamina C al acestor fructe contribuie la menţinerea sănătăţii celulelor din sânge şi sporeşte rezistenţa la infecţii.


-          ajută la protecţia împotriva cancerului


-          protejează organismul împotriva atacului cerebral


-          scad nivelul colesterolului din sânge


-          îmbunătăţesc absorbţia fierului


-          contribuie la vindecarea rănilor


-          ajută la întărirea plămânilor într-un mediu poluat


-          păstrează sănătatea pielii


-          protejează împotriva tensiunii arteriale şi a alergiilor.


Consumul de portocale ajută la menţinerea nivelurilor optime de energie, din punct de vedere emoţional amplifică bucuria şi entuziasmul, aduce vitalitate şi claritate mentală.


Lămâia verde (lime)


Acest fruct este recomnadat mai ales în dieta-tratament pentru dezechilibrele digestive, având o reacţie alcalină în tractul gastrointestinal.

-          are un rol important în prevenirea şi tratarea cancerului


-          îmbunătăţeşte sănătatea tuturor ţesuturilor musculare şi absorbţia fierului


-          sporeşte eficienţa sistemului imunitar


-          conţine o cantitate mare de calciu şi fosfor


-          este recomandată şi pentru menţinerea unei bune sănătăţi a dinţilor


Lămâia verde are un efect tonic şi energizant asupra organismului, înviorează şi aduce bună-dispoziţie.


 Sfat: Când cumpăraţi citrice, alegeţi întotdeauna fructele care sunt grele în raport cu dimensiunea lor, cu coaja fermă şi strălucitoare. Acestea conţin cel mai mult suc.

Puteţi consuma citricele în diverse forme: ca atare, în salate de fructe sau în cure cu sucuri (pentru o mai mare eficienţă).

ALGA AFA, acest miracol al naturii


Alga AFA este una din componentele de bază ale produsului Biostem Activator

Algele, originea vieţii şi sursă excepţională de nutrienţi


Algele sunt originea vieţii pe pământ. Sunt plante fără rădăcini şi fără frunze. Multe dintre ele se divid în milioane de părţi într-o singură zi. Algele sunt folosite în prezent ca suplimente alimentare cu cea mai mare densitate de substanţe nutritive, iar cercetătorii care le-au studiat afirmă că pot constitui noi surse pentru alimentaţia mondială în viitor. 

Alga AFA (Aphanizomenon flos-aquae) sau "floarea ascunsă sub ape", un superaliment miraculos


Alga AFA albastră şi verde creşte într-un singur loc din lume, la o înălţime de 1.400 metri în lacul Klamath, într-o rezervă naturală din Oregon, Statele Unite. Lacul este înconjurat de zone vulcanice într-un peisaj virgin, iar alga AFA creşte într-un peisaj mirific, în apă dulce. Orice încercare de a creşte această algă în alt loc din lume a eşuat, deoarece alga AFA nu se poate adapta altor condiţii de mediu.
Alga AFA, datorită conţinutului său enorm de substanţe nutritive şi vitale: 22 aminoacizi (inclusiv cei 8 aminoacizi esenţiali), minerale,  clorofilă, proteine şi vitamine (B1, B2, B3, B5, B6, B12, C, E, acid folic, biotină, beta-carotină) este un supliment nutritiv ideal şi constituie o sursă excelentă de agenţi antioxidanţi, antiinflamatorii şi molecule neuroregeneratoare.
 

Acţiuni terapeutice ale Alga AFA


Alga AFA: un anticancerigen natural redutabil


Studii recente indică faptul că clorofila poate juca un rol semnificativ antimutagenic şi anticancerigen

Este ştiut faptul că orice organism uman conţine între 200 şi 1000 de celule canceroase, însă acestea sunt în permanenţă ţinute sub control de către sistemul imunitar. Alga AFA ajută organismul să necrozeze tumorile maligne şi să le elimine din corp. De asemenea, algele AFA sunt de un real ajutor în cazul chimioterapiei sau radioterapiei folosite în cancer, prevenind şi combătând efectele lor secundare.

Principiul activ din alga AFA, ficocianina, este şi una dintre cele mai puternice arme perfect naturale contra leucemiei, ajutând la prevenirea mutaţiilor celulare din măduva spinării, stimulând producţia de hematii şi de leucocite, fiind un adjuvant important în cazul leucemiei acute sau cronice.

Alga AFA oxigenează celulele, creşte nivelul global de energie al organismului şi ne ajută să dobândim niveluri ridicate de sănătate fizică şi mentală


Alga AFA ne întăreşte sistemul imunitar şi contribuie la îmbunătăţirea proceselor de detoxifiere şi de vindecare a corpului. Dezintoxică organismul de metalele toxice precum plumbul, activează şi regenerează metabolismul celular. Astfel, Alga AFA are un rol major în prevenirea bolilor grave precum cancerul, leucemia, diabetul şi bolile degenerative ale sistemului nervos.
De asemenea, stimulează producţia de enzime digestive şi prin aceasta are un efect terapeutic maxim asupra stomacului, ficatului şi pancreasului. Datorită clorofilei, alga Afa acţionează în interiorul intestinelor ca un mediu probiotic şi contribuie la menţinerea echilibrului şi sănătăţii florei intestinale şi ajută astfel în prevenirea şi ameliorarea simptomelor cauzate de o aciditate mărită a organismului: reumatism, artrită, alergii, eczeme, acnee şi diabet.

Alga Afa, o veritabilă hrană pentru creier


Beneficiile algei AFA se percep mai ales la nivelul sistemului nervos, unde acţionează ca un puternic antidepresiv. Acest lucru se datorează concentraţiei semnificative de feniletilamina din alga AFA. Acest compus organic, cunoscut ca « molecula iubirii » sau « molecula bucuriei », este produsă de creierul nostru atunci când suntem fericiţi, liniştiţi sau îndrăgostiţi.

Cei 22 aminoacizi esenţiali existenţi în alga AFA sunt extrem de importanţi în mentinerea integrităţii morfologice şi funcţionale a creierului. Mai mult, datorită actiunii sale puternic antioxidante, aceasta alga previne aparitia proceselor degenerative la nivelul creierului şi a sistemului nervos – prevenirea maladiei Alzheimer si a maladiei Parkinson.
Alga Afa hrăneşte creierul cu proteine de înaltă calitate care reînnoiesc şi repară transmiţătorii neuronali. Acizii glutamici contribuie la întărirea memoriei, a capacităţii de concentrare şi a îmbunătăţirea atenţiei.
Un efect remarcabil de stimulare a ţesutului nervos se poate obţine prin alternarea curei cu alga AFA cu un tratament cu lăptişor de matcă, care este ştiut că are reale  efecte de stimulare a regenerării ţesutului nervos.

Alga Afa, stimulent excepţional al sistemului imunitar


Conform unui studiu ştiinţific efectuat de Universitatea din Illinois, alga AFA provoacă o mobilizare aproape imediată a globulelor albe, ceea ce permite organismului să răspundă instantaneu unui atac (o infecţie virală, de exemplu). Componenta activă responsabilă de acest efect este o polizaharidă care are proprietatea de a stimula macrofagele, celulele din prima linie de apărare a sistemului imunitar.

Studiile ştiinţifice realizate de către Dr. Gitte Jensen, Dr. Donald Ginsberg şi DR. Christian Drapeau, la sfârşitul anilor '80, arată că alga AFA este un stimulent foarte puternic pentru celulele stem din organismul uman, datorită cărora sistemul nervos se poate regenera, iar sistemul imunitar este mult fortifiat mai ales în cazul persoanelor care au dezechilibre imunitare grave precum tuberculoza, hepatite virale, cistite recidivante, pentru persoanele care fac tratamente îndelungate cu antibiotice sau medicamente antiinflamatorii.
       

Alga Afa, un remediu preţios în vindecarea rănilor


Un gram din aceasta algă conţine 50% din cantitatea de vitamina K necesară organismului uman pentru o zi. Vitamina K este responsabilă de procesele de coagulare şi cicatrizare din corpul nostru, fiind absolut esenţială în procesul de vindecare a rănilor. De asemenea, alga AFA este probabil unul din cele mai puternice remedii pentru regenerare celulară, în cazul operaţiilor chirurgicale, rănilor sau arsurilor.

Alga AFA nu are nici o contraindicaţie. Pentru a urma cure cu produse care conțin acest complex, cereți întotdeauna sfatul unui medic avizat.

marți, 11 decembrie 2012

Sfatul medicului - alimente care trebuie incluse in dieta zilnica

Seminţele crude de floarea soarelui, o sursă instant de energie
Dr. Samuel Getlin, un medic osteopat şi chimist celebru din America, unul din pionierii medicinii complementare, recomandă cu căldură: Oricând ţi se face foame, eşti obosit sau ai poftă de ceva dulce, să ai la îndemână câteva seminţe de floarea soarelui.”
Seminţele crude de floarea soarelui sunt indicate şi în cazuri de hipertensiune, probleme cardiovasculare sau colesterol mărit, hrănesc organele digestive, splina şi pancreasul.
Seminţele de floarea soarelui sunt o sursă foarte bună de proteine, energizează şi încălzesc întregul corp, ajută în circulaţia sanguină şi menţin activitatea organelor cheie ale organismului, precum ficatul şi glandele suprarenale.
Seminţele crude de floarea soarelui, incluse în dieta zilnică, au următoarele beneficii:
• ajută la reglarea digestiei şi la buna funcţionare a intestinelor;
• combat oboseala, stresul, insomnia;
• cresc nivelul energetic global al organismului;
• previn apariţia migrenelor;
• ajută la îndepărtarea depozitelor de grăsime din organism;
• combat schimbările de dispoziţie şi sunt de un real folos în tratarea depresiei sau anxietăţii.
Consumate zilnic, nu e indicat să se depăşească 20-30 grame, iar cele prăjite şi sărate sunt contraindicate deoarece prin prăjire acestea îşi pierd o mare parte din proprietăţile terapeutice. Se pot consuma ca atare sau adăugate în salate, supe sau sosuri.

Sfatul medicului - Alimente energizante si hranitoare

Castanele comestibile – aliment energizant şi hrănitor

Castanele comestibile au un conţinut bogat de calciu, fier, zinc şi vitamina E, sunt o sursă bună de fibre, îmbunătăţesc metabolismul, îmbunătăţesc elasticitatea vaselor de sânge.
Ca valoare nutritivă, castanele comestibile au fost considerate de către specialişti ca fiind alimente complexe, comparabile din punct de vedere nutriţional cu grâul.
Castanele comestibile sunt recomandate cu precădere pentru întărirea sistemului imunitar şi combaterea anemiilor. Datorită conţinutului ridicat de vitamine şi minerale, castanele comestibile ne pot ajuta considerabil în caz de astenie fizică şi intelectuală.
Deoarece conţin potasiu şi magneziu, castanele comestibile combat oboseala musculară şi sunt recomandate în cazul sportivilor.
Castanele comestibile pot fi o variantă sănătoasă mai ales în cazul copiilor aflaţi în perioada de creştere sau pentru copiii anemici deoarece conţinutul bogat de vitamina B1 al acestora stimulează rezervele de energie ale organismului.
Pentru un aport optim de energie, se recomandă a se folosi castanele comestibile fierte (preferabil în baie de aburi ca să nu-şi piardă din vitamine), coapte în cuptor, sub formă de pireuri cu adaos de miere sau fulgi de cereale. Pentru efectele lor terapeutice, nu este indicat să se consume prăjite sau sărate, deoarece prin prăjire îşi pot pierde multe din calităţile benefice.

Aloe Vera – o plantă cu virtuţi vindecătoare de excepţie

Aloe Vera: celebră din vremuri străvechi

Denumită de către chinezi remediul armoniei”, apreciată de către populaţiile ruse ca fiind elixirul tinereţii” şi folosită încă din antichitate de către egipteni care o numeau “planta nemuririi”, planta de Aloe Vera (Aloe Barbadensis) este recunoscută de secole ca având reale proprietăţi vindecătoare, fiind folosită în prezent în numeroase scopuri terapeutice.
Planta de Aloe este numită în India kumari” care înseamnă zeiţă în limba sanscrită. Ea este utilizată de secole de către femeile indiene pentru a-şi menţine frumuseţea şi pentru a preveni îmbătrânirea datorită proprietăţilor sale de energizare şi tonifiere a ţesuturilor.
Celebrele regine egiptene Cleopatra şi Nefertiti apreciau în mod deosebit Aloe Vera, folosindu-i sucul pentru îmbăiere şi în ritualurile de înfrumuseţare.

Scurt istoric şi descrierea plantei de Aloe Vera

Cele mai vechi însemnări despre Aloe Vera au fost descoperite pe tăbliţele de lut sumeriene, iar dovezi asupra folosirii sale au fost găsite în majoritatea culturilor antice.
Planta de Aloe Vera este originară din nordul şi estul Africii şi a fost introdusă şi cultivată în Peru, Peninsula Arabia, Insulele Canare, Chile, Puerto Rico şi Mexic.
Aloe Vera este o plantă perenă, cu frunze verzi şi suculente, având o lungime de aproximativ 50 cm; frunzele sunt compuse din trei straturi: un strat protector exterior, un strat fibros aflat sub primul strat şi un miez gelatinos care se foloseşte în majoritatea produselor care conţin Aloe Vera.

Componentele active conţinute de Aloe Vera

            Aloe Vera - un adevărat cocktail de hormoni vegetali

Planta de Aloe Vera conţine peste 240 de substanţe active, printre care se numără 18 aminoacizi, vitamine, minerale (calciu, magneziu, fosfor, potasiu, zinc şi cupru), săruri minerale, fitosteroli – care au acţiune antiinflamatorie, bradikininaza – o enzimă care ajută la reducerea inflamării, un adevărat cocktail de hormoni vegetali care stimulează creşterea celulară şi cicatrizarea, precum şi mucopolizaharide care sunt responsabile de hidratarea celulară.

Proprietăţile vindecătoare ale plantei de Aloe Vera

În ultimii 30 de ani, s-au întreprins în multe laboratoare medicale din lume studii serioase în privinţa plantei de Aloe Vera. Aloe Vera, considerată de medici şi nutriţionişti din lumea întreagă o adevărată plantă miracol, a fost inclusă în vaste studii clinice. Aloe Vera şi proprietăţile sale vindecătoare continuă să uimească datorită multitudinii sale de acţiuni terapeutice.

            Aloe Vera – efecte notabile în prevenirea cancerului şi a leucemiei

În anul 1989 o echipă de cercetători japonezi au publicat un amplu studiu, în care arată ca Aloe Vera conține cel puțin trei agenți antitumorali: emodina, manoza și lecitina. Concluzia acestui studiu a fost că tratamentele care includ Aloe Vera pot ține sub control cancerul pulmonar, au efecte notabile în cazuri de leucemie și sarcom şi este de asemenea un aliat eficient în prevenirea tumorilor.

            Aloe Vera – un stimulator imunitar de excepţie

Compusul esenţial din Aloe Vera este glucomannanul (o fibră solubilă), care are reale proprietăţi antivirale, imunostimulatoare şi de refacere a măduvei osoase. Studiul remarcabil efectuat în legătură cu efectele sale asupra sistemului imunitar, de către dr. J.C. Pitman, în 1992, arăta faptul că glucomannanul din Aloe are efect direct asupra sistemului imunitar stimulând macrofagele, care sunt nişte leucocite speciale care înghit bacteriile şi reziduurile.

            Aloe Vera – detoxifiant şi purificator al întregului organism

Dr. Gillian McKeith, nutriţionist internaţional de excepţie, dedică un capitol întreg plantei de Aloe Vera, în cartea sa intitulată “Hrană vie pentru sănătate”. Bazate pe studii proprii în cadrul clinicii pe care o conduce, concluziile temeinic documentate ale Dr. Gillian McKeith arată că Aloe Vera are înainte de toate un important rol de detoxifiere şi purificare a organismului. Ea indică faptul că Aloe Vera este foarte utilă în eliminarea si reglarea nivelului toxinelor microbiene şi a toxicităţii intestinale. Este recunoscut faptul că majoritatea bolilor îşi au cauza într-un colon intoxicat în care s-au depus toxine şi sedimente neeliminate; Dr. Gillian McKeith subliniază în acest sens că Aloe Vera, “acest aliment viu” poate ajuta considerabil la detoxifierea colonului şi la dezvoltarea de către organism a propriilor surse de bacterii benefice.

Tratamentele cu Aloe Vera au de asemenea o acţiune remarcabilă asupra ficatului, îmbunătăţesc digestia, refac ţesuturile deteriorate şi sporesc fluxul liber de energie prin toate organele.

Principalele acţiuni ale plantei de Aloe Vera

Aloe Vera este folosită cu succes în următoarele afectiuni:

- aloe vera stimuleaza şi fortifica sistemul imunitar;
- aloe vera previne cancerul şi bolile autoimune;
-  aloe vera stimulează regenerarea celulară;
- probleme digestive: colită, colon iritabil, constipaţie, diaree;
- malabsorbţie, ajută în dezechilibre grave ale bacteriilor benefice din intestin;
- aloe vera regleaza metabolismul; obezitatea;
- diabet zaharat tip 1 şi 2;
- hepatite virale; herpes;
- oboseală cronică;
- ulcer gastro-duodenal;
- dureri musculare;
- sinuzită şi astm;
- psoriazis, erupţii şi pete pe piele;
- arsuri, tăieturi, răni, înţepături de insecte.

Cum se folosește planta de Aloe Vera

Aloe Vera poate fi folosită cu succes sub formă de: gel, capsule, suc, pudră, tincturi alcoolice şi desigur frunza propriu-zisă din care se extrage gelul ce poate fi aplicat local în caz de arsuri, răni, tăieturi.
Aloe Vera poate fi cultivată chiar şi în apartamente unde trebuie expusă la lumină, iar în timpul verii necesită udare din abundenţă. 

• Uz intern Aloe Vera: 

 întăreşte şi fortifică toate organele şi țesuturile; este un miracol pentru ficat; activează şi stimulează fluxul sanguin şi limfatic, rinichii, vezica biliară, stimulează sistemul imunitar şi întreg tractul digestiv, ameliorează durerile reumatismale, îmbunătăţeşte tonusul psihic, previne îmbătrânirea şi degradarea celulară.

• Uz extern Aloe Vera: 

gelul de Aloe Vera este indicat pentru îngrijirea pielii şi în cazul durerilor articulare sau reumatice. Poate fi folosit în arsuri şi diverse leziuni cutanate, datorită efectului său dezinfectant şi cicatrizant. Se mai poate folosi pe piele și sub formă de praf, compresă, cremă, cataplasme. Are efecte minunate şi ca uz cosmetic în acnee, celulită, căderea părului, păr uscat şi deteriorat, arsuri solare, ten iritat, în igiena orală.

Recomandări şi contraindicaţii legate de consumul de Aloe Vera:

Sub formă de gel, tratamentul cu Aloe Vera se recomandă în cure de minim două luni. În această perioadă, este indicat să se excludă din alimentație ouăle şi lactatele, iar pentru favorizarea procesului de detoxifiere a organismului este important să se consume minim 2,5 l lichide pe zi (apă, ceaiuri de plante, sucuri naturale).
Preparatele ce conțin Aloe Vera sunt contraindicate persoanelor cu afecțiuni grave ale sistemului sanguin și inimii, femeilor care prezintă sîngerări uterine și femeilor însărcinate.
Înainte de a începe un tratament specific cu Aloe Vera, este recomandat să cereți îndrumarea unui medic avizat.

Noua Medicină Germană

Loading...