vineri, 7 decembrie 2012

Sfatul medicului-somn odihnitor

Cat mai multi struguri pentru un somn odihnitor


Cercetări recente au demonstrat ca gradul de profunzime al somnului depind de hormonul numit melatonina. Pentru cei la care acesta e în deficit (aceasta se pare ca se petrece mai ales la fumatori si bautori de cafea), a apărut o soluție minunata: consumul de struguri roșii. Aceastia  sunt atat o sursa de melatonina , dar și de magneziu . Lipsa magneziului este responsabila pentru stările noastre de confuzie, dezorientare, lipsa de concentrare, etc. Magneziul ne îmbunătățește starea psihica si fizica, ne face mai rezistenți la stres, lucruri ce duc implicit la un somn liniștit.
 Bineînțeles , dacă masa de seara este grea,  efectul strugurilor va fi mult diminuat. Așadar o rețetă minune pentru un somn bun: masa de seara sa fie inlocuita cu o portie uriasa de struguri roșii. Aceștia vor aduce atat aportul de melatonina si magneziu, dar vor ajuta și la vitaminizarea și detoxifierea organismului.

Un comentariu:

Anonim spunea...

dupa o intalnire cu cineva drag am dormit neintrerupt intr-o perioada cand noaptea ma trezeam si puteam readormi dupa o ora ,doua ...fara medicamente, fara ceaiuri sau joking...ce a rglatat melatonina din organismul meu,,responsabila "de somnul bun?